Samyang Hot Chicken Spicy Ramen

Thursday, July 14, 2016

Annyunghaseyo~ 

Sebenarnya dah lama dah entry nie dalam draft . Hari nie baru kesempatan nak publish . Kikiki ...

Korang pernah dengar tak pasal Ramen Samyang yang pedas meletup tue ? Ala, Samyang Ramen yang ada isu halal ke tak halal hari tue ? 

Semua penjelasan tentang isu halal ke tidak , telah diterangkan oleh pihak Jakim. Nak tahu lebih details pasal isu halal ke tidak ramen nie boleh baca di bawah nie :

Pada sesiapa yang dah baca tapi masih ragu-ragu atau was-was . Di sarankan , lebih baik tak payah makan  ramen nie. =)

 
Nampak tak ada tanda halal Korea.

 

 

 
Pada sesiapa yang tak was-was , korang dah cuba makan tak ramen nie ?

Aku memang suka makanan yang pedas . Lagi pedas lagi suka . Jadi, mestilah aku kena cuba makan ramen nie kan . 

Kesimpulannya , pertama kali aku makan . Perghhh~ pedas nya , memang pedas wei !!!! Tapi pedas nya bukan datang masa makan tue , pedasnya datang dengan lenggang lenggok nya lepas korang dah telan ramen tue . Hahaha...

 

Adik aku , dia makan memang dia kata tak nak dah . Tak larat nak habiskan sebab pedasnya sampai nak nangis . Aku dengan gigihnya habiskan sebab suka , walaupun pedas. Hahaha... 

Then , lepas makan ramen tue , aku minum susu sebab tak nak sakit perut . Ye lah, cubaan pertama aku makan masa bulan puasa . Gilo apa nadia oiii!!!! Hahahaha... Tapi Alhamdulillah ok je perut ku .

 
Lepas pertama kali aku makan . Aku kempunan lagi ramen nie . Aku makan pulak dengan gengmakan ku di office . Dah makan kali kedua . Tak rasa dah pedas nya sangat. Dan aku ulang lagi makan ramen nie ada lah dalam dua hari berturut-turut . Gila kan? Aku tahu makanan tak sihat tapiii... Ala bukan selalu pun .

Lepas dah makan banyak kali . Dah tak rasa pedas dah ramen nie pada aku. Mungkin lidah dah lali kot dengan kepedasan ramen nie . Hihihi . Pada pendapat aku , aku memang suka ramen nie.

Jadi , kepada sesiapa yang dah cuba . Meh lah share perasaan korang lepas makan ramen nie . Hihihi 

Pada yang belum cuba , selamat mencuba ye . 

Oh , lupa pulak . Ramen nie boleh beli di Pasaraya Jusco . Sebab aku beli di situ . =)

Till then .

P/s: Tiba-tiba rindu nak gie Korea lagi . Ehhh =p

Love ,
NIA







4 comments:

  1. Pernahh dengar padal challenge makan ramen nii. Pedasss giler kann. Mek tak brani cobaa. Sebab mek tak suka pedass. Hahaha. Yg dpt mkn ramenn ni, memang respect sbb tahan dgn pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... Terbalik lah kita ... Nadia mmg suka pedassssaa , zasss~

      Delete
  2. trend dah ni..
    tp Yaya xminat huuuu
    lame xmkn mee cmni sbnrnye pon ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah trending ramen nie skang... Tak minat tak pe tapi nak try pun boleh yaya ... Kikiki

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .