PULAU REDANG TRIP - DAY 1 : HELLO REDANG !!!! SNORKELING AND RELAXING


Entri aku tentang Pulau Redang sebelum nie  korang boleh terjah di link ini dan ini

Seperti yang aku beritahu dalam entri pre-Redang aku. Trip Pulau Redang nie, itinerary nya more relaxing tak macam masa trip kitaorang ke Pulau Perhentian tahun lepas.

Gambar bawah nie adalah summary of our full itinerary. 



DAY 1: ARRIVED AT REDANG MUTIARA AND SNORKELING  AT PULAU PASIR AKAR



Kitaorang sebenarnya masing-masing ngantuk dan penat sangat sebab gerak tengah malam untuk kejar boat pagi di Jeti Kuala Merang. Paling penat sudah semestinya Hanis dan Syira sebab dorang yang drive dari KL - Terengganu. 

Sampai je di resort bila tengok view laut yang sangat cantik. Terus hilang penat. hahaha. Kitaorang terus ke kaunter check in . Sampai je bilik kitaorang memang tak sabar nak terjun terus ke laut. Lagipun , eletrik di bilik katanya baru ada pukul 11am. Jadinya, kitaorang terus tukar baju mandi dan terjun ke laut terus!!! Cantikkkkk!!!!

Pantai yang putih bersih dan laut yang cantik


Pulau Pasir Akar view
Mandi-manda lah kejap sementara tunggu lunch disediakan pada pukul 12:45pm. Lepas lunch , staff resort beritahu , snorkeling akan bermula pada pukul 2:30pm. Staff resort suruh customers semua berkumpul di depan check in kaunter area.

First point for snorkeling adalah open sea di Pulau Pasir Akar. Open Sea meaning tak ada pantai. Boat akan berhenti di tengah-tengah laut. Serious best!!!

Ikan jeling kat aku ... hahaha - gambar diambil guna GoPro 4

Snap using GoPro 4

Kami!!!

Gambar ikan banyak nie tak ada , ada video je aku ambil. Jadi aku screenshot je dari video . hahaha

Gambar aku nie pun , aku screenshot je dari video . hahaha
kami lagi !!! - eh aku tak ada dalam nie . Hahaha
Balik je dari snorkeling di Pulau Pasir Akar , kitaorang sambung mandi manda lagi di area Jetty Redang Mutiara. Masa tue dalam pukul 4pm. Cahaya terang memancar ke laut membuatkan gambar semua cantik. Dah lah air laut pun jernih sangat. Color laut jadi tiga tone color. Arghhh....terlalu cantik!!!

View di Jetty

Laut tiga tone colors

Bawah jetty pun boleh =p
Malam tue , lepas dinner. Kitaorang lepak di tepi Pantai. Dan group Pos Malaysia ada buat team building dorang di Redang Mutiara. Jadi, ada aktiviti karaoke. Aku dengan Hanis stay tak lama di situ sebab dah ngantuk. Kitaorang berdua masuk bilik dulu. Syira , Tasha dan Siqah stay lama sikit sampai pukul berapa aku tak pasti . Korang kena baca entri Siqah lah nanti ye. Hihi.

End of our day 1. =)

Kitaorang semua mimpi tidur di atas laut yang cantik. Hihihi.

Stay tune for my next entry about our day 2.

Thank you for reading.


8 comments

  1. cantik betul air laut tu jernih sangat. ikan2 pun comel je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betul tue Kak, lautnya Ya Allah terlalu jernih sgt sgt . =)

      Delete
  2. Siqah tak ambil gambar kita berlima daripada awak lah. Lupa pulak nak ambil.

    Best kan Pulau Redang! Berkali dah cakap tapi nak jugak cakap, Redang cantik! Jom repeat!! Hihi 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh lah kenapa tak amik ? Gmbr snorkeling tue ke ? Xpe nnt dkt office awak amik ok =)

      Delete
  3. Siqah tak ambil gambar kita berlima daripada awak lah. Lupa pulak nak ambil.

    Best kan Pulau Redang! Berkali dah cakap tapi nak jugak cakap, Redang cantik! Jom repeat!! Hihi 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik redang!!!! Jommmm tersgt lah nak repeat .

      Tapi smlm saya and Syira discover satu pulau cantik gak Pulau Duyung di Mersing . Cantik!!!

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .