SHELL OUT DELIVERY FOR LUNCHEON PARTY WITH COMOT2 - MAKAN SAMPAI LICIN !!!

Tuesday, May 9, 2017

Hi, semua.

Kali nie aku nak share tentang makanan pulak. hihihi

Aku patut share semalam cerita makan-makan nie. Memang teruja nak share dengan korang, tapi mata aku tak mengizinkan aku untuk tekan button publish . Hahaha.

Jadi, aku tekan button publish hari ini. 

Semalam ( 8/5/2017 ) , team office aku ada buat luncheon party. Manager request nak buat makan-makan sebelum bulan puasa. Bila bab makan, confirm lah semua laju je kan. Hahaha.

Asalnya, plan nak buat seperti makan-makan biasa. Bila ada makan-makan je memang aku dan Syira selalunya yang akan ditugaskan untuk fikir tentang tema luncheon party. Selalunya kitaorang akan buat style potluck.

Tapi, kali nie. Kak Sha suggest , nak buat luncheon party Shell Out style. Korang mesti pernah dengar tentang Shell Out kan? Style makan seafood tabur atas meja tue. hihi. Bila dengar nak order je, confirm lah semua suka. Sebab, tak payah kena masak. Hahaha.

Mira the one yang suggest satu kedai nie di Instagram, namanya @Comot2 

Account Instagram Comot2
@Comot2 nie memang buat delivery makan style Shell Out. Korang hanya perlu call , order dan dorang datang setup kan makanan korang. Terbaik kan !!! 

Seriously , makanan @Comot2 sedap wei!!!

Dah lah sedap, harga pun berpatutan. Kitaorang buat tempahan untuk 36 orang . Bayaran untuk sorang adalah RM31/pax. Jadi, total harga adalah RM1116. Okay kan? Bagi aku okay sangat. Hahaha. Sebab sedap!!! Tambahan pula, dorang delivery dan setup lagi. Tapi , dorang hanya provide makanan saja. Air aku tolong bawak kan untuk satu team. Hihihi. Tempahan makanan dibuat oleh Masyi. =)

Meja Setup oleh Pihak Comot2
Jom lah tengok gambar-gambar makanan:

Dengan tengok gambar je boleh lagi rasa kesedapan makanan dorang nie.

Flatlay ke? =p ... yang ada tangan tue Butter Cream Seafood

I love this one!!! Salted Egg Soft Shell Crab ... sampai ada balance salted egg tue Aku siap tapau. Hahaha.

Sambal Seafood

Ikan Masak Sambal

Meja 1

Meja 2

Meja 3

So, jika korang memang teringin makan sangat style Shell Out yang sedap tanpa korang bersusah-payah meredah traffic. Aku betul-betul recommend pada korang. Order lah dari @Comot2. 
Lepas korang dah makan jangan lupa send gambar dekat dorang okay. Nanti , gambar korang dorang letak dalam account Instagram @Comot2. =)

Our review in their Instagram account

Untuk pihak @Comot2 , masakan korang the best!!! Well done, guys. =)


5 comments:

  1. Nanti jom order sekali lagi nak? Sedap weiiiii! Sedap sedap! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommm!!! Kannnn sedap sgt sgt... berbaloi betul. <3 rasanya ada bncg smlm mcm plan nak buat lagi skali utk buka puasa team. Tapi, nak kena tnya the whole team majority ok ke tak =)

      Delete
  2. Aaaaaa, teringinnya nak try shell out. Tapi so far kita macam allergic ketam T_T Kelakar jugak bila fikir kita okay je dgn udang biasa, sotong semua tuu. Just ketam and udang galah yang kepala besar2 tu je yg allergic. Oh, mcm lobster jugak T__T hilang nikmat makan haha

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually alergic thing susah kan nak tahu kita alergic dgn apa . So far , nadia perasan nadia mcm alergic dgn kerang but other seafood ok. While my mum alergic kupang and durian .


      Same like you kan . Alergic dgn ketam and udang galah . But not the others . Susah nak determine. Even mama nadia pernahgie alergic test , pun susah nak determine .

      If hanis mkn kena mkn ubat ke lepas tue ?

      Delete
  3. Kita allergic, dia naik rashes sikit kat badan... gatal2 jadinya. pastu vomit & diarrhea. Haah, kalau ada antihistamine masa tu, kita makan. Kalau tak, rehat je T__T

    ReplyDelete

Thank you for reading and comments . (^_^) .