SPRING KOREA TRIP - DAY 8 : FULL ITINERARY AND BUDGETING - GOODBYE KOREA , HELLO MALAYSIA !!!



Goodbye South Korea , Hello Malaysia !!!! 

Aha~ here comes the end of our Spring Korea trip . Yeay!!! A little bit sad but I'm happy as well. Phewww~ at last , I managed to share all of my entries after 1 year . Hahaha. Sorry for the late update. 

I hope my entries can give you some information before you travel to South Korea. As you know, my 2016 Korea trip is all about " Hunting for Cherry Blossom ". If you have read all of my entries , you may notice that I've never share about Namsan Tower , Nami Island , Petite France and etc . All of that places I've visited in year 2015. So, I've decided to share my 2016 Korea trip because visited Gyeongju and participated in marathon is the best and rare experienced ever!!! . The best !!!

If you want to read my previous entry, you may click here

In this entry, I will share our full itinerary and full budget for 8 days , 7 nights including flight fare.

If you need to know more details or you have any questions to ask, feel free to drop an email to me at nadiaizzaty.nia@gmail.com. I hope I can help to answer your questions. =)

FULL ITINERARY




FULL BUDGET

For your information, the total budget is for 2 pax.



To end this entry, below are the full links of my Spring Korea Trip 2016.

SPRING KOREA TRIP - DAY 1 : MISI MENCARI JALAN BUSAN - SEOUL



Thank you for reading everyone <3

JIka ada terkurang dimana-mana maafkan ye.

InsyaAllah, I'll be seeing you Korea in 2018. Hahahaha. =p




19 comments

  1. Bestnya pergi Korea! 😍
    Thank you, Nadia bagi itinerary dengan budget siap :) sangat sangat berguna untuk buat rujukan bila nak gi korea 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sgt Fatin Korea. Seriously, Nadia suka Korea especially the foodddd.

      Insyaallah , my itinerary help you bila Fatin plan nak ke Korea. =)

      Tapiii, satu je . Flight ticket ke Korea sekarang mahal. Dah susah dah nak dapat harga rm500++ . Semua sekarang rm700++ - RM 1000++ =(

      Kena rajin search tiket if nak gie andddd beli awal .

      Delete
  2. dah setahun nadia baru nak siapkan all entries! hhaha this is so helpful tau xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, dear. Tue la lama kan. Belum lagi update entri UK lah, Scotland lah , Yogja lah . Adoi banyak benda terbengkalai lagi. hihihi

      Thanks Erin !!! Glad that this entry help a lot. =)

      Delete
  3. Dah ada perancangan ke untuk ke sana lagi 2018? Woww.
    Mesti puas hati kan bila dah selesai buat full entry pasal trip ni. Hehe thanks for sharing. Mana tau ada rezeki saya ke sana nanti, boleh rujuk entry2 kat sini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... kita merancang je kan Ana. Semua Allah tentukan, Insyaallah ada rezeki Nadia akan ke Korea lagi 2018.

      Sama-sama. Glad sgt sgt if entri Korea nadia bantu Ana serba sikit nanti if Ana ke Korea. If ada yg terkurang kat mana-mana. sorry awal2 lah. Hihihi.

      Insyaallah , pasti ada rezeki Ana ke Korea satu hari nanti. Amin.

      Delete
  4. thanks nadia ..this entry really awesome,sangat useful pada yang ingin ke korea.

    ReplyDelete
  5. kiranya skip 2017 keee? hehe i thought every year pergi. Have I told you that Korea is the first country I've been to? Abaikan Shanghai walaupun transit situ kejap. Haha tapi masa ni takde la kisah sangat pasal Korea itself sbb masa tu ada conference... dan K-drama ni semua baru nak naik...

    Gonna repeat Korea betul2 nanti insyAllah. Nak buat style 2 days 1 night nye :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm... nampaknya mcm tue lah skip 2017. Sebab supposely nak ke Japan for cherry blossom 2017 tapi keadaan tak mengizinkan . So yes Japan kita g autumn. And I miss korean food. Tak leh jadi sebab rindu sgt Korea insyaallah 2018 gie lagi. Hihi

      Hanis, jom lah join 2018 nak gie Korea? <3

      Delete
    2. Oh btw, I can't remember if Hanis pernah bagitahu ke tak Korea was the first country you visited . But, Korea best kan ? Hihi

      Delete
    3. Hehe takpe laahh, nanti simpan duit banyak2 utk Korea 2018 tuuu, many places and much more food u can try :D Sekarang banyak dah kan pilihan makanan halal. Hehe sedih pulak bila kenangkan dulu masa conference tu tiap2 hari makan makanan korea tp pilih yg veggie je sbb universiti yg sediakan. Ambik makanan dalam tray macam dalam drama tu. Hehe. Teringin nak makan daging kat sanaaa samgyupsal (ye ke ntah eja nya) haha

      besttttt, masa pergi dulu bulan 8. ya Allah best sangat bila jalan town dia, kedai2 penuh lampu neon, memang meriah. Tu baru a very small town... kalau Seoul tu apatah lagi meriah nya kann :D

      Nadia nak cover mana pulak Korea 2018 ni? Ke aim cherry blossoms lagi? hehe

      Delete
    4. Tue lah kena saving for Korea 2018. Tapi rasa mcm kena more saving for this coming Nov je . Sebab Japan lagi mahal dari Korea kan ? =,(

      Aha~ I love spring so I will still hunting for Cherry Blossom but in different places in Korea. Hihi . <3

      Delete
  6. Finally siap! Hihi. Harap siqah boleh ikut tahun 2018. Walaupun harapan tipis sekali T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah !!! At last , I did it . Entri full succeed uploaded .

      Insyaallah kita doa sama-sama 2018 ada rezeki Siqah ikut kitaorang. <3

      Kitaorang pun rindu nak gie 5 org our gengmakan =)

      Delete
  7. antara dgn dlm waiting list sy utk di lawati kelak... insya allah, kaalu ada rezeki ke sn nnt sy akan refer blog ni ok ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay!!!! Tq Anies . You should visit Korea. If nak visit nanti bgtau lah Nadia sekali . Nak ikuttttt =)

      Delete
  8. Rindu dgn bunga sakura di korea tp ntah bila nk repeat

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommm repeat JM. Next year yok!!! <3

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .