Spring Trip Korea - Day 2 and Day 3 ( video footage )

Wednesday, April 6, 2016

Hi ,

Semua ,

Hari kedua di Seoul , terlalu penat . Jadi , entry details dari day 1 pun tak dapat lah habiskan . Sekarang masa aku update entry nie dah hari keempat aku di Korea . Last aku update pasal day 1 , aku post video footage day 1 kitaorang . =)

Mungkin , details lengkap pasal Spring trip Korea 2016 aku nie akan update penuh lepas balik dari Korea kot . Insyaallah . =)

Roughly itinerary day 2
Kitaorang visit Bukchon Hanok Village . Dongdaemun Design Plaza ( DDP ) yang aku rasa macam bangunan angkasa lepas .

Untuk dinner . Asalnya , kitaorang plan nak makan di Sinchon . Nama kedai Gosame . Gosame nie memang famous dikalangan orang Malaysia . Makanan nya adalah ikan bakar makarel , spicy squid , sun dubu jigae . Sedappp~ Cari punya cari , dah sampai kedai tutupppp lah.... :p 

Sebab tu hari kedua tue kitaorang malam malam , patah balik Myeongdong makan di situ . Kitaorang makan kedai Yoogane ( nasi goreng korea ) . =) 


Dan try satu street food nama Taiyaki. Sedapp~ 



Tue lah singkatan itinerary hari kedua kami di Seoul . Details akan aku update later ye . Aku attach video footage day 2 kitaorang. Video biasa je and tak panjang sebab aku nak post di Instagram . Hihihi...



Roughly itinerary day 3 :
Hari ketiga , plan kitaorang nak tengok company yang produce artis K-pop yang famous tue . Aku tak adalah die hard K-pop tapi suka la jugak tengok . 

Bila sampai di Apgujeong terlalu tenang rasanya . Berbeza lah dengan dgn Ehwa , Myeongdong , Sinchon. Sebabnya , kawasan nya lebih tenang dan situ adalah kawasan golongan elite . Apgujeong memang terletaknya semua company yang produce artist Kpop korea . Antara company tue :
- Cube Entertainment
- FNC
- SM Entertainment
- JYP
- BH Entertainment 

Tapi yang bestnya, kitaorang nampak la die hard fan sanggup tunggu depan setiap company tue punya entrance semata-mata nak jumpa artist kesayangan mereka dan bagi hadiah . Sebegitu obses dorang. 

Kitaorang pulak , lain halnya . Pada asalnya nak cari company tue tengok .Lastly, kawasan tue banyak sangat port yang cantik dengan cherry blossom dan bunga mangnolia . Even lorong mana entah masa kitaorang sesat pun ada banyak bunga cherry blossom dan mangnolia . Lawaaaa sangat . 

Jadi , itinerary day 3 kitaorang bertukar dari " misi kejar K-pop ke misi mengejar bunga " , hahaha.. Semua nya Lawa sangat - sangat. Mungkin sebab dorang memang tinggal di Korea , mungkin dah tak heran sangat lah kot tengok bunga-bunga cantik nie . =p





Lawakan.... Kitaorang pun rasa macam nak nangis tengok . Rasa tak nak balik pun ada ... Hahaha...




Tapi sempat je kitaorang singgah tiga company . JYP
, FNC dan SM Entertainment .







Nanti , aku blog more details macam mana nak ke Apgujeong tue ye next time . Untuk , misi mengejar bunga tue . 

Untuk dinner , sebabkan hari kedua tak dapat makan di Gosame . Hari ketiga kitaorang try luck pergi jugak. Sebab memang kena makan sebelum gerak Busan . Alhamdulillah . Kedai tue buka masa kitaorang datang. 



Aku ada buat short video footage day 3 . =) . Video biasa dan singkat je tapi hope korang terhibur . =)


Aku cuba untuk update time to time. Tapi sebabkan aku on the go . Jadi , hanya sikit - sikit je aku cuba update =) 

More details , Insyaallah akan ku update lepas balik Malaysia ye . =)


Till then .


Love ,
    NIA



1 comment:

  1. Bestnya! Tak pernah jumpa magnolia. Lawa bunga tu :)

    ReplyDelete

Thank you for reading and comments . (^_^) .