Awana Genting Highlands Skyway FREE Rides

Saturday, August 13, 2016

Merdeka !!! Merdeka !!! 

Eh dah kenapa aku nie kan? =p

Haaa~ teruja tak bila baca title entry ? Korang teruja sebab perkataan FREE ke perkataan GENTING HIGHLANDS ? Hihihi ... 

 

Aku terbaca tentang Awana Skyway nie sebab aku tengah search tempat menarik nak bercuti. 
Dan perkataan FREE menarik perhatian aku. =p

Agak-agak dah berapa lama korang tak naik Awana Skyway ?

Aku ?? Aku pun tak ingat dah berapa lama . Sejak Awana Skyway tue ditutup .

Sekarang , ada berita baik untuk kita semua !!!

NEW AWANA SKYWAY OPENING 

Yeay!!! 

 

Sempena bulan kemerdekaan negara kita serta sempena pembukaan skyway tue , dorang akan beri "FREE RIDES " sepanjang bulan August . 

Yes !!! Tak salah tau. The Whole Month of August . Bermula dari 1 august - 31 August 2016.

Apaaaaa FREE?? Suka tak ?? Suka tak ?? Hihihi ...Siapa tak suka barang free kan . 

Bukan tue je . Ada giveaway lain dari Awana Skyway. Kepada 200 orang penunggang Skyway yang terawal  akan dapat angpau.

 Haih~ untung nyaaa... Dah lah dapat free rides . Dapat pulak angpau. Kan best tue . 

Selain itu , ada lagi benda baru yang best . 

Dengan skyway yang baru nie , ia hanya ambil masa 10 minit saja nak sampai ke final stop iaitu , 
Sky Avenue Station.

 
 

 

Dengan skyway yang baru nie jugak korang berpeluang menaiki glass floor gondola . Bestnyaaa!!! Dapat tengok keindahan alam dan hutan. Part tengok hutan nie aku memang suka lah . Tapi kepada sesiapa yang gayat jangan pulak naik glass floor gondola nie . 

Ada lagi perkara menarik tentang new gondola nie . Dok korang tengah syok menikmati keindahan alam tiba-tiba bateri handphone korang habis. Dan hari tue jugak korang terlupa nak bawa external charger . 

Tidak perlu risau . Korang boleh charge dalam gondola tue. Menarik kan!!! 

 

Awana Skyway akan mula beroperasi pada pukul 7 pagi hingga pukul 12 tengah malam . 7 hari seminggu .

Untuk gondola biasa boleh memuatkan seramai 10 orang . Manakala , gondola " glass floor " boleh memuatkan seramai 6 orang.

Haih~ teruja lah aku nak naik Awana Skyway nie . Hopefully , sempat lah naik dalam bulan August nie. 

For more details , you can just visit website below:

Siapa yang dah naik. Di alu-alukan untuk kongsi pengalaman dan feedback .

Hihihi .

Love,
NIA



34 comments:

  1. wahhh tq for sharingg darlingggg..nak pergi nak pergi!!terus panggil hubby i tengok entry u ni..jom pergi nadia.hehe..free ni lagi best...tapi takut pulak,sebab dia baru disiapkan kan..hahah takut kalau ada yang tak berfungsi time tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcomeee dear ~ kannn...masa i terbaca pun dah excited sgt . sama lah . I terus ajak hubby gie tapi tahu lagi nak pergi bila ...hopefully , sempat lah gie bulan august nie sementara ia masih free kan =P

      Delete
  2. Replies
    1. kan kak PC ...mestilah menarik sebab semua orang pasti suka barang free yang menarik ...hihihi

      Delete
  3. Replies
    1. haaa~ susah nak jawab soalan hasif nie... kikiki . sebab nadia pun tak kesempatan lagi nak gie. buat entry pun sebab terbaca masa tengah searching pasal tempat nak bercuti ...kikiki ...nak tahu free betul ke idok kena gie lah nanti ... =)

      Delete
  4. Replies
    1. kan dear..... who doesn't like free stuff ... kikiki

      Delete
  5. Nak merasa naik yang glass..! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita !!! Mcm mencabar kan yang glass floor hiks =)

      Delete
  6. wow! for free? siyesly nak kena pegi ni sebelum august tamat. sobs. btw tqq share info dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.... I pun hoping dpt gie dlm bln august nie... Welcome dear =)

      Delete
  7. I get ur email... Insyallah nanti SS jawap eh... Sebab ramai tanya soalan yg sama... Sabar eh... Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi bleh SS ... Ku nunggu surat dari mu... Eeeehhh =p

      Delete
  8. Zaman muda remaja dulu... Dating kat genting... Feeling pi oversea laa kononnya... Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Mcm betul je ... Mcm betul je ku pernah buat gak =p

      Delete
  9. ada x kereta kebel yg hubungkan ke hati awk. ehhhh... hahahaha

    ReplyDelete
  10. kalau dekat mek heret dah spouse mek pegi :) naik yg cermin tu terus .. BTW, lawo gambar header tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn~ sama lah !!!! Nak naik yang glass tue

      Delete
  11. Replies
    1. Nnt yui try lah singgah naik yang baru nie terus ... =)

      Delete
  12. haah kan tengah free! Hihihi... Genting dekat je. Tapi tu la klu ada masa ada je aktiviti nak buat. Lama tak naik genting start renovation... Nanti ada kesempatan bulan ni blh la kitaa try naik. Jomm niaa! hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommm!!!! Bila bila Aina nak gie hihhi ... Bleh bawak suami masing-masing skali =)

      Delete
  13. dah naik lom ni...dah masuk ogos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah belummm =( ... Tggu suami balik outstation baru nak tnya dia jom g hihi

      Delete
  14. Salam hye.. just to share I dah naik last weekend.. sadly bukan yg baru tp masih lg cable car yg lama.. dah lah tu bukan freenpulak.. tetap kene bayar.. rm12 return ticket utk sorg adult.. bila ditanya mana yg cable car baru? Kata mereka blom siap.. tarikh opening ditunda.. hmmm.. sabar jelah kn.. huju

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ... oh you dah naik ? ye ke ? laaaa~ beria buat advertisement and promo sekali tak siap lagi...nway , thank you for sharing the info =)

      Delete
  15. Salam n hye... last weekend I n family dah naik tp sadly masih lg cable car yg sama.. pulak tu kene byr.. rm12 with return ticket utk sorg.. bila ditanya mana cable car yg baru.. kata mereka belum siap. Tarikh mula nya di tunda sehingga diberitahu nanti.. kecewa je.. tp dah sampaikn.. naik juga lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah..kalau i pun dah jauh2 sampai naik je lah . hmmm...apa lah dorang nie . patut advertise lagi sekali lah kan . Tarikh opening ditunda ... nway tq for sharing info .=)

      Delete
  16. tak berani nak naik.. hehehe

    Salam kenal dari Mama Jue.. Followers #53

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi ...gayat ek Mam Jue ?

      salam kenal jugak dan tq follow ... =D

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .