Standard Chartered KL Marathon (SCKLM) Apps

Sunday, July 31, 2016

Hello semua ,

Sebelum tidur semalam , aku sempat refresh email . Tiba-tiba nampak satu email yang menarik . 

Tajuk email adalah : 
Standard Chartered KL Marathon   
(SCKLM) Apps
 











Woohoo~ SCKLM dah maju setapak . Best !!!

Korang boleh download apps nie seperti biasa lah. Di Apps Store untuk iOs dan Google Play untuk Android.

If korang ada baca entry aku sebelum nie tentang SCKLM 2016 >>> click here to read more , aku ada kongsi mengenai event SCKLM nie adalah event marathon terbesar jugak lah . 

Setiap tahun orang dari dalam negara dan luar negara berpusu-pusu nak register SCB Marathon nie . 

Aku ? Aku sebagai staff Standard Chartered semestinya setiap tahun register SCB Marathon . Bukan senang nak dapat register dan dapat harga staff . 

Dannnn~ sponsor untuk event marathon nie tiap-tiap tahun pasti di sponsor oleh nama-nama brand besar seperti Brooks , Adidas , Nike , etc . Tak ke best tue . Hihihi .

Tapi , tahun nie aku rasa teruja sangat nak lari sebab ada kelainan untuk SCKLM 2016 . 

Antara sebab-sebab aku rasa teruja adalah :

1) Ye lah , tahun lepas tak dapat lari sebab jerebu. Tahun ni harus lah bayar balik larian tahun lepas. Hihi.

2) Semua gengmakan aku join marathon tahun nie !!! Yeay !!

3) Ada kelainan sikit pada pakaian larian kami. Nak tahu apa? Tunggu nanti selepas event ye , aku akan share . Hihi.

4) Semestinya apps SCKLM 2016

Pejam celik pejam celik . Tinggal lagi 7 hari nak marathon . Phewww~ training tak lagi. 

Hopefully aku larat lah lari nanti . Dah lah 10km . Terakhir aku lari pada bulan April 2016 . Tue pun lari 10km tapi di Korea . Di sana sejuk , sini mak aii panas. Insyaallah pasti boleh. =D

Ok , berbalik pada cerita apps tadi . Kepada semua runners . Download lah apps nie untuk informasi tentang event SCKLM . 

Jom terjah informasi apa yang apps nie boleh beri untuk semua runners .

 
Nie lah rupa apps tue ye 

 
 Buka je apps nie , muka orang seperti di atas keluar . Kikiki . Cari jugak muka aku tak ada pulak =p


Di bawah adalah senarai informasi yang runners boleh dapatkan dari apps nie . 
 

1) Live tracking dan leaderboard : Ia boleh detects all the runners berdasarkan bib running korang . Setiap bib ada cip untuk detect larian korang , timing korang . Korang pun boleh detect kawan korang dengan mengunakan nombor bib. Untuk membolehkan apps nie detect korang atau kawan-kawan korang , seperti biasa kenalah register . Leaderboard pulak korang boleh tahu siapa runners yang lead . Menarik kan? =) 

Tab seperti gambar diatas boleh find participant

Cara register senang je : boleh register samada pakai facebook atau email address

 


Then , next page korang kena isi items seperti di bawah.

 

Selepas itu , ia akan keluar screen seperti di bawah . Korang key in bib number dan hari jadi korang. Bib number boleh dapat dalam confirmation slip. Tapi , kawan blogger XY beritahu apps nie still ada masalah bila key in bib number dgn birthday , error keluar yang mengatakan " bib number did not match with birthday" . Maybe , apps belum stabil lagi. 

Terima kasih pada XY sebab beritahu . =) 

 

2) Course Map : Di sini korang boleh tengok route larian korang dan waktu larian korang bermula dengan klik icon course map.

 

 

 

3) Official website page : Jika korang click banner yang terletak di bawah live tracking seperti gambar di bawah . Korang akan direct terus ke Website official page untuk SCKLM.
 

Gambar di bawah adalah website official SCKLM 
 

4) Videos : Korang boleh lihat video berkenaan SCKLM. Daripada video tips dan persediaan for all runners sehingga lah motivation videos 
 

5) Social Media : Ia jugak ada fasiliti yang membolehkan korang update status atau inform kawan - kawan korang tentang SCKLM direct dari apps nie dan ia alan di link kan terus ke facebook atau twitter account .
 

Gambar di bawah adalah twitter 
 

Gambar bawah nie pulak adalah Facebook
 

6) Selfie feature : Part nie khas untuk orang yang kaki selfie . Kikiki . Dengan apps nie korang boleh selfie dan post di IG , Facebook dan Twitter korang dengan  letak hashtag #SCKLM2016
 

Apps ni jugak , ada info tentang suhu cuaca di KL.
Ia jugak memberitahu kita tentang hari , jam , minit , saat untuk SCB Marathon bermula .

 

Jika korang tak nak klik dari icon view . Korang boleh klik semua info tadi dari  listing view seperti gambar di bawah .
 

Menarik tak korang rasa apps nie untuk semua runners SCKLM? Hihihi . 

Ada sesiapa yang join SCKLM 2016 jugak? If ada antara korang yang join , jumpa di sana ye . Hihihi. 

Again , to all runners . If you don't download this apps yet . You can download it now on Apps Store for iOs and Google Playstore for Android. 

It's really convenience for us to keep updating with the latest SCKLM updates . 

Ok lah sampai sini saja entry aku. Aku nak naik flight sudah . Nanti aku update lagi tentang SCKLM.

Till then.

Love , 
    NIA




10 comments:

  1. MINGGU DEPAN -- sila tunggu chika di finish line ye. jangan pergi mana-mana dulu. lambat sikit sampai. chika jalan2 je nanti. kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki ... Nadia pun ada possibilty jalan lagi bnyk dari lari nie

      Delete
  2. bagus nye nadia and geng makan msuk marathon. mek tak pernah marathon. skolah dlu slalu bancuh air, jd pbsm la, sbb tak nak masuk marathon. hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi ... Sbb company organize kan... And mmg saja je ajak semua geng makan join tahun nie , for fun =D

      Delete
  3. wow.. macam best je actvity ni. tapi sebelum lari 10 km tu memang bebetul la kena simpan stamina n kena bawak geng sekali baru semangat. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.... stamina mmg kena ada persediaan , sbb bkn senang nak lari 10km ... Tapi if lari for fun , xpe je ... Kikiki ... betul tue!!! Ada kawan baru rasa fun =D

      Delete
  4. Whoa~ interesting jugak app ni! complete content siap ada countdown lg.

    Mira | The Walk of My Life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mira ... Seronok tgk ada special apps utk SCB run ... Hihihi

      Delete
  5. Bib number telah ada serta dalam confirmation slip, tapi tak boleh match hari jadi, SCKLM tengah check.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah XY ... Baru nadia double check balik, bib number dah ada dalam confirmation slip, hihihi ... Kena update sikit lah entry nadia nie ... Tapi mmg ada error , apps ckp tak match dgn birthday " ... Tq for reading and inform . =)

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .