Langit

Salam dan Hello semua , 

Cak , I'm back . =) 

Siapa minat Yuna ? High five sikit !!! hihihi...Seriously, I adore and love Yuna since Myspace era. 

All of her songs the lyrics full of meaning . Dan Sebenarnya , Deeper Conversation , After Midnight , Cinta Sempurna and lot more . For me , she is a true musician . 

Aku tahu lagu nie dah lama dah . Lagu nie sebenarnya untuk filem pendek Merdeka 2014 -  "Terbang"

Pasti semua pernah dengar kan ? Sebab nya aku nak cerita pasal lagu nie adalah kerana semalam aku tengok rancangan " Pak Nil goes to Hollywood  - Yuna  Special " . Betul ke tajuk rancangan tue ? hahaha... Ada lagu langit dalam rancangan tue. 

Ia adalah sebuah lagu yang membawa maksud , " kita harus terus cekal dan usaha untuk terbang tinggi "

Dengan erti kata lain , for us to achieve something in life . We should set a goal , make an effort , be strong , don't give up until you achieve it , until you reach the top.
It was an inspiring songs. Aku suka . Korang suka jugak tak ?  hiks ~

Gambar awan kepul-kepul diambil masa trip April lepas

And , when I listen to this song . Suddenly , I miss to be on board . I miss to see the skies from top.

My favourite one sebab nampak sunrise dan permukaan gunung ,
gambar nie diambil masa perjalanan dari Dubai ke Rome
The part in that song that makes me miss to be on board are 
" Terbang ,
Terbang tinggi,
Awan biru menanti, 
Bersama pelangi , 

I can see the sky ,
The birds are flying . "

Serious rindu . Masa naik kapal terbang lah adalah masa yang best sangat apabila dapat tengok awan , langit yang berbeza warna , sunset dan sunrise .

Bawah nie adalah video langit aku record masa travel bulan April lepas . Different shades of skies .



Dan , jom layan lagu Langit - Yuna


Langit - Yuna
I can see the sky
The birds are flying
Clouds are moving by
My heart is light
The moon will be my witness tonight
In my dreams I see myself fly


Terbang
Terbang tinggi
Walau tanah di kaki
Kan ku cari langit


Terbang
Terbang tinggi
Awan biru menanti
Bersama pelangi


Always thought that I
Could be own my own
But you made me feel alive
And I don't feel alone


Terbang
Terbang tinggi
Walau tanah di kaki
Kan ku cari langit


Terbang
Terbang tinggi
Awan biru menanti
Bersama pelangi


Terbang
Terbang tinggi
Walau tanah di kaki
Kan ku cari langit


Terbang
Terbang tinggi
Awan biru menanti
Bersama pelangi


I can see the sky
The birds are flying







Enjoy the song , peeps .

Till then .

Love,
 NIA

14 comments

  1. yeah high five sikit.. betul tu tajuknya.. smlm ada la tgk jap.. Lagu terukir di bintang tu paling best.. haha..

    Blogwalking Sini, Jom Baca Artikle Ini,

    Review Antivirus Bagus Untuk Android Article

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi luckily betul....lagu terukir di bintang pun best jugak ..tq Hasif singgah =)

      Delete
  2. Terbang tinggi nampak awan asal jgn lupa ada bumi yg akhirnya akan mendarat utk dipijak..
    Cantik gambar yg NI ambil. Suka kakak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes tue betul Akak ...Bila kita dah berada di atas jangan lupa asal usul kita pulak kan ....tq for the reminder too~ =) ... Hiks~ tq Kak , tapi kejadian Allah yang memang dah cantik , NIA snap je hihihi

      Delete
  3. subhan Allah indahnya ciptaan Allah :)

    ReplyDelete
  4. SS minat Yuna... Dulu bertudung sekarang bersarban... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay!!! kita sama SS .... kan kan dulu comel je bertudung , tapi fashion bertukar ikut peredaran zaman ... eh nama nya bersarban ke ? =p ... pape pun , memang minat lah YUNA =D

      Delete
  5. ada certain lagu yuna akak suka
    bukan semua, tak boleh masuk dengan rentak dia kadang tu
    but no doubt she's a good singer

    wah! seronoknya. tak penah sekali pun dapat peluang naik kapal terbang
    bukan ditakdirkan untuk naik benda gini...haha
    tapi cantik gambar nadiah snap
    terasa cam ada dalam kapal terbang juga =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi....aah ada certain lagu =) ....kan kan kak YY , she is very talented =D

      Insyaallah kak , satu hari akak pasti dapat naik kapal terbang =)

      ye ke, kak YY ? hihih alhamdulillah dan terima kasih ... tapi sebenarnya langit tue semua ciptaan Allah yang dah memang lawa kak .... nadia snap je =D

      Delete
  6. Gambar awan kepul2 dan langit satu lagi tu lawa sangat.. Bestnya naik kapal terbang. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi ....tue la yank ,mmg cantik awan dan langit ...hihihi... best naik kapal terbang sebab dpt tgk langit tapi kadang dah lama sgt on board ada cuak jugak rasa , sebab tak sampai2 hihi

      Delete
  7. lawa nye gamborr nadia ambik.. aa kan, tetiba rase nak on board. huhu. bestnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi....tq Mek , tapi awan dan langit tue yang mmg dah tersangat lawa ...nadia snap randomly laju-laju ...kiki

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .