Visit Korea - KTO contest

Salam semua , 

Tengah buat apa tue ? Sibuk beraya lagi ke semua ? Hihihi...

Ha~ pagi - pagi lagi aku dah buka Google . Dan ntah kenapa jari nie laju je taip : KTO Malaysia . KTO stands for Korea Tourism Organizations . Rindu kot nak travel lagi . Atauuuuuu~ rindu nak travel ke Korea lagi . Hahahaha... ( entry trip Korea lepas pun tak habis lagi ada hati nak ke Korea lagi , adoiyai Nadia ) .

Sebelum nie aku ada cerita pasal KTO >>>> to read more click here  . KTO nie apa ? Apa servis yang dorang provide . Apa yang mereka dapat bantu kita jika kita nak travel to Korea . Dan sebagainya.

Sebelum nak pergi Korea , korang rajin - rajin lah terjah website KTO nie sebab dorang nie kadang ada buat contest dan promotion . Mana lah tahu jika rezeki korang join contest dan promotion yang dorang anjurkan , sekali rezeki menang . Kannnnn~ dah senang nak travel di Korea . Hihihi.

Banyak aktiviti KTO anjurkan samada di Malaysia atau di Korea . 

 
Masa aku terjah tadi , contest yang paling baru adalah 
" Korea City Tour Bus - Online Contest " . 

 

Bagi aku , masa aku travel di Korea . Aku lagi suka naik tren jika nak ke mana-mana instead of naik bus . Sebabnya , route bus dorang semua dalam bahasa Korea. Memang paham pulak . Hahaha .

Tapi contest nie macam menarik , sebab jika rezeki menang kan dapat tour Korea secara free . 

Antara daerah yang dapat merasai tour bus nie adalah 
Seoul, Gongju, Byueo, Jeonju, Gwangju, Suncheon, Yeosu, Jinju, Busan, Gyeongju, Andong, Wonju, Pyeongchang, Gangneung & Sokcho .

Banyak tueeee~ boleh round . Hihihi .

Sesiapa yang berminat , cepat lah join . Sebab tarikh contest nie hampir tamat pun .

 

Tapi , seperti biasalah . Jika nak join contest , korang kenalah jadi ahli Kelab Kaki Korea dulu ye 

 
 

 

Untuk details lebih lanjut , korang boleh visit website nie : 


Good luck . 


Love ,
  NIA

21 comments

  1. wahh macam menarik..tq for info and good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn~ mcm menarik kan dear =) ... good luck to you too ~ =)

      Delete
  2. baru taw. tqsm for sharing this :DD

    ReplyDelete
  3. Jeles taw... Nia asik update blog je... Uwaaaaa... SS lum ada masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa~ SS jgn jeles dgn ku ...saya masih baru jadi kena lah aktif update ..tue pun entry pasal trip Korea , UK , scotland pun habis lagi update SS =(

      Delete
  4. Haaa betul tu... Naik tren lg senang dari naik bas! Takut tak jumpa mana nak tekan loceng bas! Keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn!!! hahaha...pernah sekali nadia naik bus , kitaorang nak g makan kedai Gosami dkt area Sinchon ...sekali salah turun bus stop ...serious sesat dan jauh mana ntah melencong ...lastly, tak jadi makan. pergi hari lain .

      Delete
  5. Ooo.. Info yg bagus.. Terima kasih...
    Jejalan raya dkt sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Hasif singgah raya di sini ... Hiks =)

      Delete
    2. info yang best, good luck k

      Delete
  6. Singgah baca! Selamat Hari Raya
    Jemput singgah blog :)
    Latest post: Ulang cerita raya 2016 - raya tanpa lemang http://shasafiez.blogspot.my/2016/07/ulang-cerita-raya-2016.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq singgah ... Dah follow kita ? Hihihi ... Ok nanti nadia singgah blog kamu dan follow jugak =) selamat hari raya ... =)

      Delete
  7. good luck ya.

    yui dok ada hati nk p korea.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... Korea best !!!! Tq for the wish . Tapi nadia tak masuk pun contest nie sebab ada di Malaysia . Hihih

      Delete
  8. Mana tahu ada rezeki dpt tour foc kan:)
    Selamat Hari Raya dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue !!! Mana lah tahu rezeki kan . Selamat hari raya too, Kak . =)

      Delete
  9. xpernah lagi travel lua negra...huu
    InsyaAllah suatu hari nti.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah ... One fine day , pasti yaya akan ke luar negara . Amin. =)

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .