Membaca dan Discount

Saturday, March 26, 2016

Books ... I totally love books . Mama aku pun pernah bagitau , aku masa kecil if pergi kedai buku tak nak balik. Bila ajak balik sampai menangis melalak tak nak balik . Bila dah masuk universiti pun kedai buku adalah kedai favourite aku. 

Tapi , since aku start kerja. Amalan membaca buku nie dah slow dalam rutin harian aku . Aku pun tak tahu lah kenapa . 

Kadang baca satu buku , tak tebal mana pun aku boleh ambil masa seminggu ke dua minggu untuk habiskan ... Pfffttt~ how working life change me . Hahaha... Tapi tue semua alasan kan . 

Kita kena banyak membaca seiring dengan kita explore dunia luar . Baru balance . Betul tak? =) 

Hari ini , asalnya ... Aku nak beli buku #88lovelife volume 2 . Buku volume 1 dah ada harus lah beli volume 2 jugak kan . Hihihi... Plus buku nie menarik sebab setiap pages dalam buku nie sangat la berwarna - warni . Bila baca rasa ceria je ( nanti dah abis baca , aku review ok ) ... (^_^) 


Jadinya, petang tadi singgah lah MPH . Dari nak beli satu buku saja . Aku borong sampai 5 jenis buku . 


Pilihan buku pun berwarna warni kan ? :p  . Aku memang suka pergi kedai buku . Bila dalam kedai buku , aku jadi khayal tue terborong sampai 5 buku . 

Tapi yang membuatkan aku adalah seorang yang tak observant apabila aku terbeli satu buah buku yang dah ada di rumah . Hahaha... :p . Kan dah membazir namanya . 

Aku sebenarnya macam perasan buku tue dah ada di rumah tapi masa dalam MPH macam tak pasti dah ada ke tak ada ek? 

Mungkin tajuk nya dan penulis nya membuatkan aku membuak - buak nak beli . Dan mungkin juga ada tambahan kotak review and additional perkataan " best seller " di atas hujung muka buku depan yang besar membuatkan aku nak beli jugak . Hahaha... 

Inilah bukunya : Reclaim your heart - Yasmin Mogahed . Buku nie ada versi Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris . Aku beli versi Bahasa Inggeris .

Buku nie more towards motivation and religious . 

Sypnosis buku nie : " ... Was written to awaken your heart and provide a new perspective on love , loss , happiness and pain ... " .

Tajuk buku dan perkataan " Reclaim " yang digunakan pun dah membuatkan kita tertarik nak baca. 

So , it is such a nice book to motivate and give inspiration to us. Pada masa yang sama buku nie memberi peringatan kepada kita tentang hubungan kita dengan Allah . Tak sabar rasanya aku nak baca .

Jadi , moral of the story untuk hari ini. Always be observant and aware what is happening around you . Hihihi...

Sampai sini saja entry kali nie . Nanti aku dah baca buku tue aku review ye . Dannnn....

Sebabkan aku tak observant hari nie . Aku nak bagi discount 60% dari harga buku ( RM 81.00 ) " Reclaim your heart" khas untuk readers , friends , families yang berminat nak beli buku nie dari aku . =)

Cepat - cepat tinggalkan comment kepada aku jika korang berminat nak beli . =) 

Terima kasih singgah dan baca my entry . 

Jumpa lagi , semua . 

Love ,
      NIA (^_^) 

4 comments:

  1. Replies
    1. hi,

      awak nak beli ? boleh je jika nak beli dari saya .. masih available lagi discount tue . =)

      Delete
  2. Replies
    1. Sorry dear ... dah tak ada . Dah sold .

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .