Fruit Galore

Do you love Friday ? Do you love Duriannnnn....? 
If yes , meh baca cerita ku hari ini . =)

Hari Jumaat semalam ceritanya , company aku ada anjurkan satu charity event khas untuk staf je lah kan . 

Bagi aku , event nie sangat bijak untuk menarik semua staff contribute  a little fund that we have for charity . 

Teaser yang dihantar adalah seperti : " Pay RM 5 , you can eat durian , mangosteen and air kelapa . All you can eat . The fund will be donate for a charity " . 

Menarik kan? Kiranya , kitaorang staf just bayar RM 5 dan boleh makan semuanya sampai kenyang . Yang penting duit tue disalurkan untuk charity . Anddd...dalam teaser ada mention DURIANNN. 

Jadi cepat-cepat lah satu team aku register and pay RM5 . If kena bayar lebih pun kitaorang sanggup lah , durian kotttt....tambahan duit tue disalurkan untuk charity . So, apa ada hal if bayar lebih pun . =) 

Sebabkan durian mempunyai bau yang sangat kuat . Jadi dorang setup di kawasan parking lot , siap dengan khemah . 


Masa time lunch , dah nampak dah buah durian dalam raga siap memanggil . Hahaha...


Nampak tak ? Sedap kan sedap kan? 

Organizer nie pandai gak lah. Untuk mengelakan orang yang tak bayar dan ambil kesempatan makan free . Organizer siapkan wrist tag untuk siapa yang dah bayar . 


Menarik tak ? Hihihi...  Teruja sendiri lak aku kan . =p


Event start pukul 4pm - 6pm . Patutnya Jumaat semalam aku half day cuti today , tapi sebabkan durian sanggup ku cancel cuti ku. Hahaha.

Tepat pukul 4pm kami semua turun . Kami ingatkan kami dah awal , rupanya ada orang lagi awal . Masa kami turun , ramai sangat dah orang tunggu nak ngap je . Hihihi. 

Bila , organizer annouced : " Ok , you can start take your fruit now " . Perghhhh~ semua berlari macam marathon berpusu - pusu ambil durian la yang penting.

Manggis boleh makan di atas if nak lah . Tapi aku kurang suka buah manggis jadi focus more on durian . Hahaha .


Makan - makan lagi best if makan ramai - ramai kan? Best rasa sebab kitaorang makan durian satu team . Tue yang lagi rasa tak berhenti even masing-masing dah kenyang . =p . 

Tiada siapa nak lepaskan peluang :  " eat your durian till you drop " . Hahaha .... 


Muka masing-masing senyum lebar dapat durian . 




Sebenarnya banyak lagi durian kitaorang makan . Sila lihat gambar di bawah . 

Haaaa~ nampak tak hasil kami makan selama 30 minit. Banyak kan ? Tapi puas hati sebab dapat makan sambil charity . 


Dah makan durian banyak , kalori pun dah bertambah . Jadi hari ini masa untuk burn the calories . Sebab kan aku ada Marathon dalam masa dua minggu lagi. Target goal aku : 30 minit = 5km . Sebab kategori aku masuk untuk marathon tue adalah 10km . Tak tahu lah larat ke tak , tapi kena kuatkan diri untuk target habiskan 10km dalam masa 1jam / 60 minit .

Goal untuk hari ini tak achieve . Hari ini mampu lari 5km dalam masa 37minit . Ok lah kot kan . Aku ada masa lagi dua minggu untuk achieve goal 10km = 1 jam . Good luck for me .!!! 


Itu je cerita durian dan kalori . Kita semua suka makan . Siapa tak suka makan kan ? . Tapi makan , makan jugak . Kesihatan badan kita pun kena jaga jugak kan? Hihihi... 

Thank you for reading . And Have a nice Weekend . !!! 

Love , 
     N.I.A

2 comments

  1. Hihi. Marathon durian kita panggil :D

    Sedap! Sedap! Sedap!

    ReplyDelete

Thank you for reading and comments . (^_^) .