KyoChon - Open the World to A New Flavor

Sunday, March 6, 2016

Ola ... =)

Ingat post aku pasal Discover Korea Booklet - KT  ? Lepas dah settle ambil booklet , aku dan kawan-kawan #gengmakan aku , cuba satu kedai makan Korea nama KyoChon . 

Kedai makan nie , lokasi nya dalam bangunan yang sama dengan KTO iaitu dalam Menara Hap Seng. Hihihi . Sorry aku tak snap gambar kedai . =(

Sebenarnya , kawan aku nama Syira yang suggest kedai makan ni. It's her first time too . =) . Memandangkan kami semua dah lapar dan kitaorang memang suka Korean food jadinya kitaorang cuba lah makan di KyoChon . =) 

Kedai KyoChon nie sebenarnya main makanan nya adalah ayam goreng Korea . 1st branch KyoChon di Malaysia adalah dekat One Utama. 

Antara menu yang ada di KyoChon : 




Kitaorang order set A dua set dan add on satu half portion Tteobokki . 

Tteobokki nya serious sedap and pedas . 


Review untuk makanan di sini . Serious sedap !!! Ayam goreng nya yang Red .... Serious sedap sangat sangat tapi pedas . Siapa suka pedas macam aku confirm memang suka sangat . Hihihi .

Ayam KyoChon nie ada specialty nya tersendiri . Sebab tue ayam nya sedap. Apa specialty nya boleh tengok dalam gambar bawah nie . 

Dalam gambar atas tue , korang boleh nampak , duta kedai KyoChon nie adalah Lee Min Ho . So , if korang visit instagram @MYKyoChon ada contest boleh masuk untuk memenangi passes to meet Lee Min Ho . 


Contest nie open until 20 March 2016 . Untuk more details boleh visit account instagram nya and click dekat link dalam bio instagram KyoChon . Nanti ia akan link kan korang ke Facebook KyoChon . 

Cara-cara nya untuk dapat peluang jumpa Lee Min Ho adalah - korang kena order dalam single resit berharga minimum RM 68 : 
1) Ala Carte order ayam goreng KyoChon : perasa Red or Orginal or Honey or Sal Sal series.
2) Satu Yuza Fruit Tea 
3) Nanti korang akan dapat satu form untuk di isi , sertakan sekali resit korang makan tue dan drop kan dalam box lucky draw yang dorang provide.

Nak masuk contest nie korang boleh masuk melalui Facebook ( link dalam bio instagram KyoChon ) or on ground ( maksud nya dimana-mana KyoChon branch).


Happy trying . Mana lah tahu rezeki kan dapat jumpa pelakon famous The Heirs si Lee Min Ho . Aku? Dah order semalam baru nampak contest nie . So, ceritanya memang melepas lah nak join contest nie . =p 

So, kawan-kawan and readers . Nanti pergi lah try ye . =)

Thank you for reading and Happy trying . =)

Love , 
    N.I.A

3 comments:

  1. Lee Min Ho! Lee Min Ho! Nak kena cuba nie. Sedap nampaknya makanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap yank... Tapi yang perasa red tue mmg pedas ... Hihihi

      Delete
  2. Sedap yank... Serious kena try... Tapi yank red nya perasa mmg pedas ...

    ReplyDelete

Thank you for reading and comments . (^_^) .