The Secrets Behind Praying On Time

Saturday, September 3, 2016

Salam semua ,

Sebelum nak tido nie . Aku nak share satu informasi tentang Solat kita . Solat adalah tiang agama kita.

Aku terjumpa tentang informasi nie masa aku dok scroll Pinterest . 
Ia adalah satu peringatan buat kita semua . 
Lebih lagi untuk orang yang bekerja . 
Kadang-kadang kita nak habiskan meeting lah . Tunggu lepas conference call lah. 
Nak tunggu cut off time lah ( nie selalu terjadi pada aku sebab kerja bank ada cut off time payment)
Nak tue lah nak nie lah . Ada saja reason kita dalam melambatkan solat . Betul tak?

Jom baca apa kebaikan yang kita dapat jika kita Solat di awal waktu dan keburukan jika kita tidak Solat di awal waktu . 

 
Sebab tue orang tua cakap jangan tido lepas Subuh . Rezeki tak masuk . 

 


 
Mak aku pun selalu pesan jangan tido lepas Asar. Badan penat .

 


 

Solat Tahajjud selalu digalakkan bila kita bangun di tengah malam . 
 

Semoga kita jadikan Solat di awal waktu perkara wajib setiap hari . Insyaallah . 

#justforaremindertous

Love ,
NIA

10 comments:

  1. Akak pun tengah sedaya upaya lentur diri agar solat awal waktu. Tapi tulah,...mudah je kita nak bertangguh-tangguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... kannnn~ mudah-mudahan kita cuba untuk amalkan ye ..kak farrah ...akak ke Farrah je nie boleh panggil ? =)

      Delete
  2. Solat on time dgn harapan... Doa kita pon Allah makbulkan on time... Aaminn...

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing dear..irda pun baru belajar2 nak solat di waktu yang tepat,moga istiqamah lah hendaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama ... share di sini supaya be my own reminder too =D ...sama-sama lah kita cuba ye Irda =D

      Delete
  4. Allahuuu, nice sharing nadia :) insyaAllah. dalam banyak banyak hal kita boleh istiqamah, kenapa la solat awal wktu sush nk istiqamah. Allahhhh, ampun la dosa hamba hamba Mu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn....this one really give us a reminder ... Insyaallah kita kena buat jugak sehabis baik kita .

      Delete
  5. Agree. T_T ada orang, berlawan dengan diri sendiri utk cukupkan solat 5 waktu. utk yg dah mampu maintain solat 5 waktu, this is our struggle now. Jaga masa solat. Jommmm, kita mampu! thankyou nadia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree with you too dear . =) Jommm !!! kita semua memang mampu . Insyaallah . amin . =)

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .