Sampul Duit Raya 2016

Wednesday, June 8, 2016

Salam Semua ,

Macam mana hari ketiga Ramadhan korang ? =) 

Semoga semuanya baik saja . Hari nie aku happy sebab sampai saja office pagi tadi , atas meja aku ada nampak sampul duit raya . Yeay!!!

Awal pulak rasanya dapat sampul duit raya tahun nie . Aku paling tak sabar nak dapat sampul duit raya tiap-tiap tahun , sebab suka tengok design sampul duit raya  yang berbeza . 

Aku suka jugak tengok company lain punya sampul raya sebab suka compare company mana sampul duit raya paling lawa . Hahaha....Saja je suka compare . 

Tapi compare antara sampul duit raya antara bank-bank yang ada di Malaysia nie lah. Aku kerja di bawah Standard Chartered Bank (SCB Bank ) Malaysia . 

Jika ada sampul duit raya dari company lain yang berkenan di mata aku . Aku suka mintak dari kawan yang kerja di company tue .  Dapat sekeping pun jadi lah .  Saja suka-suka simpan . Hihihi . 

Sampul SCB selalu je cantik . Tapi if ada ranking pasal sampul duit raya , pada pendapat mata aku lah sampul duit raya dari Deutsche Bank Malaysia dapat ranking tempat pertama. Suka-suka je kan letak ranking . Hihihi....Tapi memang betul . Every year, design sampul duit raya Deutsche Bank sangat kreatif dan cantik !!!!

Tahun nie tak tengok lagi sampul duit raya dari company lain . Jadi , tak dapat lah nak compare lagi .

Tahun nie bagi aku sampul duit raya SCB Bank yang paling kreatif jika nak compare dari tahun-tahun sebelum nie . 

Kenapa aku berkata begitu ? Jom baca untuk tahu lebih lanjut . =) 

Seperti biasa , seperti sampul-sampul tahun sebelum nie. Warna yang akan digunakan semestinya warna kod company samada hijau atau biru . 

Warna sampul tahun nie menggunakan warna biru dan warna emas untuk menaikkan lagi kecantikan design sampul . Cantik combination warna nya . 

 
Tahun nie ,  concept yang digunakan adalah concept dua keping iaitu dua sampul yang berbeza size dan warna menjadi satu apabila dicantumkan . Bagi aku concept nie boleh jugak dipanggil concept kad kahwin . Hihihi. Sebab rasa macam banyak je concept di untuk kad kahwin . Hahaha ....

Seperti gambar di bawah . Nanti bila aku nak masuk kan duit . Aku kena tarik keluar sampul yang warna emas tue . Bila dah tarik akan nampak lah perkataan " Salam Aidilfitri ". Cantik kannnnnn ~ 


 
Bila dah tarik keluar , maka terpisah lah sampul warna emas tadi dengan sampul kecil warna biru bercorak itu. Dan , boleh lah mula mengisi duit di dalam sampul .

Muka belakang
 

Muka depan 
 
Menarik kan concept nya . Aku suka !!!! 

Gambar bawah nie adalah gambar keseluruhan nya. Sampul warna emas sebelum ditarik keluar dan selepas   sampul warna emas ditarik keluar . 

 
Ha~ company korang punya sampul duit raya macam mana pulak tahun nie . Dan apa pendapat korang tentang sampul duit raya company korang ? Manalah tahu , jika cantik boleh kita main sistem barter . Main tukar-tukar sampul duit raya . Hihihi .

Tapi , limited untuk tiga orang yang pertama tinggalkan komen di sini ye .  Hihihi . =D

Till then .

Love ,
 NIA

27 comments:

  1. wah dah dapat sampul duit raya, cantik dan kreatif tu, jabatan akak takde sediakan sampul raya pun huhu..tapi biasanya akak dapat dari bank rakyat dan alliance bank sebab kakak dan adik ipar kerja kat situ

    ReplyDelete
  2. weiii lawa laaaa. nak tak kita tukar-tukar sampul. Mek keje kat BSN. kalau sudi, email mek ayunieramli@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi , boleh je ... Jom tukar - tukar ... Ok nadia email mek nnt =)

      Delete
  3. Yes! Tahun ni adalah tahun sampul duit raya scb yang paling cantik! Hihi. Suka suka suka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan yank... Tahun nie suka dgn cocnept nya... =)

      Delete
  4. Cantiknyaaaa.... nk tukar jugak sis... sy kje RHB... email sy cw.norfatiha87@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, putri ... Ook saya email awak ye =)

      Delete
  5. Salam Ramadhan sis ;-) Sweetnya sampul scb. Eksklusif. Saya ada sampul raya Hanizwa (Tudung Hanizwa). Nak tukar jugak sis.
    Email: nurhanim2210@gmail.com

    ReplyDelete
  6. HSBC last year cantik juga. Berseni betul coraknya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke ... Alaaa~ last ye tak dpt yang HSBC punya =)

      Delete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Kalau by email pun boleh jugak kak. Senang nak tanya. Hopefully boleh pm a.s.a.p ye. Thanks ye

    adib_syazwan90@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. Cantik..nak juga😍beli bole x? Sbb nak tukar2 xde..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi awak , sorry sgt ... Sekarang kita dah tak ada lebih... If ada lebih boleh je bagi , tak pyh beli pun xpe ... Sorry ye =)

      Delete
  10. Cantik..nak juga😍beli bole x? Sbb nak tukar2 xde..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli ? Alamak saya tak jual pulak ... Maybe boleh try tanya di SCB adalah lagi tak ? =)

      Delete
  11. Saya nak tukar juga boleh ni email saya koleksipml@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi wawa , sorry awak ... Bukan tak nak bagi , tapi mmg sekarang dah tak ada lebih ... And ada dlm entry di atas saya bgtau limited kepada tiga org yg terawal tinggalkan komen ... Tapi sebenarnya , xpe je saya nak bg if ada lebih. Sekarang dah tak ada lebih... Ckup2 utk saya je tinggal . Maybe if awak nak boleh try tukar duit di SCB bank tnya pasal sampul sekali . =)

      Delete
    2. baik terima kasih sudi reply selamat hari raya nadiah :D

      Delete
    3. Sama-sama wawa ... Insyaallah tahun depan pulak ye =)

      Delete
  12. Saya nk tukar juga boleh? Ni email saya koleksipml@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. scb boleh tukr duit raya lagi x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tue tak sure , kena call branch scb ... Sbb saya dah start cuti =)

      Delete
  14. Saya rasa ada simpan sikit sampul duit ni.. kena cari baliklah.. email kat mankajang at gmail.com tp maaf kalo lambat.. sbb saya mmg jarang buka email.

    ReplyDelete
  15. saya ada sikit sampul ni rasanyalah.. boleh je tukar.. kalo minat email saya mankajang at gmail.com

    ReplyDelete

Thank you for reading and comments . (^_^) .