HAPPY 31ST BIRTHDAY , TO ME ~!!!!

Friday, June 23, 2017


Happy Birthday to you, Nadia.  Saengilchughahae , Nadia. Selamat Hari Jadi, Nadia. Banyak pulak bahasa aku nak wish untuk diri sendiri kan. Hahahaha. Sebenarnya birthday aku pada 22 June . hihihi.

Alhamdulillah, Terima Kasih Ya Allah sebab masih bagi peluang untuk aku hidup selama 31 tahun di bumi-Mu. Itulah perkara penting sekali kan? Bukan masa hari jadi je kita kena bersyukur. Sebenarnya, everyday kita bangun tidur kita patut rasa bersyukur yang kita masih hidup. 

Hari jadi aku yang ke-31 nie , ( what? 31 tahun dah wei, Nadia #dahtuadahweidah31tahun ) aku sangat lah bersyukur sebab aku dikurniakan dengan rezeki yang baik, suami yang almost perfect, great parents, great family and of course friends ( include all of my friends - lifetime friends, schoolmates, officemates, girlfriends, blogger friends, social media friends, semua lah ) hihihi . 



Perkara pertama paling best adalah bila dua tahun berturut-turut , hari jadi aku jatuh dalam bulan penuh bermakna, iaitu bulan Ramadhan. Ya Allah sangat lah best. 

Perkara kedua paling best bila suami aku post something di Instagram account dia. Suami aku nie jenis jarang layan post gambar di Instagram. Aku tak tahu dia nak post gambar and wish birthday macam tue, sebab satu hari sebelum hari jadi aku, aku tidur awal gila. Bangun je tengok ada notification. Baca je terus happy!!! <3



Perkara yang tiap-tiap tahun memang buat aku happy , sudah pastinya birthday wishes from my parents. Mama wish birthday masa aku on the way pergi kerja . Love you, Mama. Bila tiba birthday aku, mesti aku teringat ucapan selamat hari jadi arwah Ayah aku yang terakhir buat aku, " Selamat Hari Jadi, Kakak. Umur dah semakin pendek dah". Maksudnya, makin umur kita meningkat, makin dekat kita dengan kematian. Ya Allah. 



Perkara yang terakhir paling buat aku happy adalah hadiah hari jadi aku yang suami aku bagi tanpa disangka. Hahaha.

Nak jadikan cerita, korang semua tahu tentang Duck ada keluarkan shawl Limited Edition sempena Hari Raya kan? The Alhambra Duck namanya.

Aku adalah salah seorang yang telah kena Duck-ed. Hahaha. Jadi, sah lah aku tak nak lepaskan peluang grab that Limited Edition shawl . Even , adoi harga nya makin naik. Tahun nie harga nya RM300 . *nangis tapi still nak jugak* hahaha.

Sebab nak juga aku pun order dari kawan aku yang kerja di Fashion Valet. Aku dah try battle tapi tak dapat. Aku cuba nasib je tanya dia. Kebetulan ada . Maka tanpa disangka aku terbeli dua warna , terbeli tau . Hahaha. Aku beli warna Gold dan Pink. The Gold one aku dah dapat awal. As for the Pink one, kawan aku beritahu mungkin dapat lepas Raya. Aku ok je sebab bukan nak pakai Raya.

Tup tup, masa pagi Hari Jadi aku , kawan aku beritahu boleh lah ambil color Pink dah sampai. Ya Allah, memang happy lah . Terasa macam hadiah hari jadi untuk diri sendiri. 

Tiba-tiba, suami tanya tahun nie aku nak hadiah apa? Seriously, aku tak tahu nak hadiah hari jadi tahun nie apa. Masa nie kitaorang on the way to Subang Parade sebab aku nak beli satu buku tajuk " Letters to A Young Muslim"

Buku nie aku dah lama nak beli lepas aku ternampak Asma, kawan baik Vivy Yusof post di Instagram dia. Then, aku nampak lagi buku nie, Vivy pulak post di Instagram dia and blog dia. Aku cari free e-Book tak jumpa.

Then, nampak kawan aku, Siqah share yang dia beli dah buku nie di MPH. Tue yang aku gie Subang Parade tue sebab dah call reserve buku nie dan aku tinggal nak collect je.

Kan suami aku tanya aku nak apa kan? Tiba-tiba datang idea, aku cakap , " belanja Duck Alhambra and buku yang saya nak collect nie je lah. "  Tanpa disangka, suami cakap , " Okay " . Apa lagi, aku pun lompat bintang lah tapi dalam hati je sebab masa tue masih dalam kereta. hahaha.



Jadi, itulah ceritanya macam mana aku boleh dapat Alhambra dan buku tue secara free. Thank you banyak-banyak Encik Suami. 

Walaupun mungkin story hari jadi aku nie tak lah best mana, tapi atleast nanti di kemudian hari bila aku baca balik cerita nie , boleh buat aku happy. =)

Again, last but not least, thank you all from the bottom of my heart for all the wishes.

Sesiapa yang dah start cuti dan dah mulakan perjalanan balik kampung halaman. 

Have a safe journey, okay. =D

Thank you for reading, all.




12 comments:

  1. HAPPY BELATED BIRTHDAY NADIA!!!!

    Semoga panjang umur, murah rezeki dan diberikan kesihatan. Aamiin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww~ thank you for the wish, Erin .

      Insyaallah , Aminnn <3

      Delete
  2. Happy birthday Nadia!! Nadia nampak muda je even umur meningkat hehe. Bestnya dapat hadiah yg diidam-idamkan and on your birthday pulak tu! So happy for youuu xx

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha ... dalam gambar je nampak muda tue Lenne. Hihihi thank you for the wish, my dear~ <3

      Delete
  3. Happy belated birthday, Nadia! <3
    Macam tak percaya je umur Nadia 31 tau hehe
    May Allah swt bless you and grant many many happiness to you, Nadia! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youuuu Fatina dear. <3

      Hahaha... dah tua dah. Fatina tgk depan2 Nadia dah nampak tua dah hihihi

      Thank you for the Du'a , Insyallah amin. =)

      Delete
  4. Happy belated birthday Nadiah! May Allah blessed you and your family till Jannah <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Eyqa <3 dear. Thanks for the Du'a , Insyaallah , Amin <3

      Delete
  5. Okay I know I'm way too late but better late than never, kan..? Happy belated birthday Nadia..! May Allah bless you always and forever.. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youuu , Anis. It's ok if late atleast ada hhihihi <3

      Delete
  6. Happy belated belated belated birthay nadia. Lambat gila wish kan.
    Kita sebaya la.Sep sikit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih..Thank youuu~

      Yeay!!! high 5 !!! <3

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .