Beautiful

Friday, May 13, 2016

Hello semua, 

Korang pernah tak terlintas atau terdengar atau terbaca atau tercakap sentence macam nie ? : 
" cantik lah dia "
" comel lah dia tue
" lawa lah dia tue "
" manis lah dia tue "
" orang lawa boleh lah , cuba tengok aku? Hmmm " 
" aku tak lawa lah , kurus sangat / gemuk sangat , macam dia tue cantik je , perfect je tengok " 

Haaa~ pernah tak pernah tak ? Mesti pernah kan . Paling - paling pun time kita lepak dengan kengkawan pun mesti ada je kan terlintas macam tue . Sejujurnya aku sudah pastinya pernah . Siapa tak suka tengok benda cantik kan ? =p 

Sebenarnya , Cantik atau Beautiful tue subjektif . Kadang dimata kita cantik , dimata orang tak cantik . Kadang dimata orang cantik , dimata kita tak cantik . 

Pernah je aku rasa down sebab tengok orang cantik . Then compare dengan diri aku . Tah pape je kan aku nie. Hahaha . Main compare pulak . Bila jadi macam tue , rasa diri nie jahil sangat , sebab tak reti bersyukur.

Sebenarnya , aku / kita tak payah compare diri aku/ kita dengan orang lain . Sebab Allah tue ciptakan kita semua sebaik-baik kejadian . Bila time aku terlintas macam tue , aku selalu fikir . Kenapa nak kena compare ? Lain orang lain keistimewaan nya . Lain kecantikan nya . Sekurang - kurang nya , Allah beri serba cukup . Tiada satu pun yang kurang .

Cantik atau beautiful yang sebenar , datang dari dalam diri seseorang tue . Bukan cantik luaran semata tapi cantik hati dan budi pekertinya . Itu yang penting . Cantik dalaman akan terserlah sendiri pada luarannya .

Macam kata-kata Audrey Hepburn nie betul . Aku minat sangat dengan Audrey Hepburn . =)

 

Tips dari Audrey Hepburn nie pun kita boleh ambil untuk diri kita : 
 
Ha~ so, sesiapa yang pernah ada terlintas macam apa yang aku share di atas tadi . Jom sama-sama kita positif kan diri kita . Paling penting . Bersyukur dengan apa yang Allah dah beri kita . Believe in yourself . Love yourself . Always think that your beautiful . Ok . 

Meh , aku share lyrics part chorus from lagu Christina Aguilera untuk kita sama - sama memotivasi kan diri kita yang kita semua is beautiful . 

Beautiful - Christina Aguilera 
I am beautiful no matter what they say.

Words can't bring me down.
I am beautiful in every single way.
Yes, words can't bring me down... Oh no.
So don't you bring me down today.

We are beautiful no matter what they say

Yes, words won't bring us down, no, no
We are beautiful in every single way
Yes, words can't bring us down, oh, no
So don't you bring me down today

Have a nice day , all . 

Till then .

Love ,
NIA

13 comments:

  1. pernah juga rasa macam tu tapi masa zaman remaja dulu lah, dah kilauan emas ni takde dah akak rasa macam tu hahaha, janji anak puji mama dia ni cantik hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi .... Kannn~ kak AA . Anak-anak puji dan suami puji lebih bermakna =)

      Delete
  2. Siqah selalu cakap orang lain cantik sebab dah memang cantik pun. Sejak badan dah naik nie, lagilah selalu je tengok orang lain. tapi masih tak sedar diri ke apa. Heheheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lahhhhh~ kannn suka tengok orang cantik ... Tapi tapi , chika mana ada naik badan sangat . Maybe sebab kita jumpa hari - hari kot . If orang yang lama dah tak nampak kita maybe akan cakap kita dah berisi or tak ... Hahahha sebab tue nadia kadang risau gak if ada reunion sekolah ke Uni ... Hahahaha ... Tak pe yank . Yang penting dimata suami awak cantik . =)

      Delete
  3. my whole life dgr benda2 mcm ni. selalu kena compare ngan cousin2 yg cute2 and cantik2.
    dulu masa sekolah slalu ignore je klu ade dgr org ckp or compare sbb mmg dah dr kecik mama slalu ckp, being beautiful it's not always about appearances. alhamdulillah. bersyukur dgn apa yg Allah beri. :D
    thanks for these inspiring article! best jg baca things that can actually motive us. Thumbs up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear , your mum totally right !!! =) and kannn kita kena tahu bersyukur itu yang paling penting . Pape pun , pedulikan kata-kata orang. Be positive . Be confident . Love yourself always . Ok .... Thank you for reading dear . And alhamdulillah , I've share something that can motivate all of us . =)

      Delete
  4. ahakss..mmg tak pernah terlepas kuar dialog camtu tapi itu dulu lah ..skrg ni lebih panang kepaa cantik alaman..kalau luar cantik tp perangai hantu hilang cantik tu

    ReplyDelete
  5. Kita semua beautiful :) tapi yang paling bernilai indah dan cantik di dalam.

    ReplyDelete
  6. Setuju dengan Nia..(^_*)..Bersyukur dengan apa yang kita ada.. Pernah terlintas berfikir macam tu..Manusia biasa kita ni kan.. :) Cantik itu subjektif..Cantik dalaman, maka cantik lah luaran..(^_*)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan~ yang penting kita tahu bersyukur . (^_* )

      Delete

Thank you for reading and comments . (^_^) .